Răspuns :
Răspuns:
(x+y)/(x-y) = 2
Explicație pas cu pas:
y/x = 1/3 ; (x+y)/(x-y) = ?
y/x = 1/3 => x = 3y
(x+y)/(x-y) = (3y+y)/(3y-y) = 4y/2y = 2
(x+y)/(x-y) = 2
Răspuns:
y/x=1/3
y=x/3
x+y=x+x/3= aduci la acelasi numitor=3x/3+x/3=4x/3
x-y=x-x/3=3x/3-x/3=2x/3
(x+y)/(x-y)=(4x/3)/2x/3)=4x/2x=2
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.