👤

Salut, imi puteti spune cum aceste factoriale dau asa...?

(2n+1)!!=(2n+1)(2n-1)!!

Nu inteleg cum a ajuns la acea relatie...


Răspuns :

(2n+1)!! = 1•3•5•7•...•(2n-5)•(2n-3)•(2n-1)•(2n+1)

= (2n-3)!!•(2n-1)•(2n+1)

= (2n-1)!!•(2n+1)

= (2n+1)•(2n-1)!!

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari