Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[ ( 3 × r + 5 ) × 3 + 5 ] × 3 + 5 = 92
[ ( 3 × r + 5 ) × 3 + 5 ] × 3 = 92 - 5
( 3 × r + 5 ) × 3 + 5 = 87 : 3
( 3 × r + 5 ) × 3 + 5 = 29
( 3 × r + 5 ) × 3 = 29 - 5
( 3 × r + 5 ) × 3 = 24
3 × r + 5 = 24 : 3
3 × r + 5 = 8
3 × r = 8 - 5
3 × r = 3
r = 3 : 3
r = 1 → numarul aflat prin metoda mersului invers
____________________________________________________
[ 18 + 480 : ( 44 × a - 2 806 ) ] × 18 - 100 × 11 = 88
[ 18 + 480 : ( 44 × a - 2 806 ) ] × 18 - 1100 = 88
[ 18 + 480 : ( 44 × a - 2 806 ) ] × 18 = 88 + 1 100
18 + 480 : ( 44 × a - 2 806 ) = 1 188 : 18
18 + 480 : ( 44 × a - 2 806 ) = 66
480 : ( 44 × a - 2 806 ) = 66 - 18
480 : ( 44 × a - 2 806 ) = 48
44 × a - 2 806 = 480 : 48
44 × a - 2 806 = 10
44 × a = 10 + 2 806
44 × a = 2 816
a = 2 816 : 44
a = 64
________________________________________________________
[ 1 545 : (201 - 2 × n ) + 95 ] × 3 - 18 = 312
[ 1 545 : (201 - 2 × n ) + 95 ] × 3 = 312 + 18
[ 1 545 : (201 - 2 × n ) + 95 ] × 3 = 330
1 545 : (201 - 2 × n ) + 95 = 330 : 3
1 545 : (201 - 2 × n ) + 95 = 110
1 545 : (201 - 2 × n ) = 110 - 95
1 545 : (201 - 2 × n ) = 15
201 - 2 × n = 1 545 : 15
201 - 2 × n = 103
2 × n = 201 - 103
2 × n = 98
n = 98 : 2
n = 49
_____________________________________________________
3 + 3 × [ 3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) ] = 510 : 17
3 + 3 × [ 3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) ] = 30
3 × [ 3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) ] = 30 - 3
3 × [ 3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) ] = 27
3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) = 27 : 3
3 + 3 × ( 3 - 3 : a ) = 9
3 × ( 3 - 3 : a ) = 9 - 3
3 × ( 3 - 3 : a ) = 6
3 - 3 : a = 6 : 3
3 - 3 : a = 2
3 : a = 3 - 2
3 : a = 1
a = 3 : 1
a = 3
______________________________________________________
[ 48 000 : ( 5 × c + 260 ) - 18 ] + 45 = 1 875 : 25
[ 48 000 : ( 5 × c + 260 ) - 18 ] + 45 = 75
48 000 : ( 5 × c + 260 ) - 18 = 75 - 45
48 000 : ( 5 × c + 260 ) - 18 = 30
48 000 : ( 5 × c + 260 ) = 30 + 18
48 000 : ( 5 × c + 260 ) = 48
5 × c + 260 = 48 000 : 48
5 × c + 260 = 1 000
5 × c = 1 000 - 260
5 × c = 740
c = 740 : 5
c = 148
____________________________________________
15 : [ 74 - ( 1 263 - 9 × 9 : a : 3 ) : 84 - 14 × 4 ] × 30 = 150
15 : [ 74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 - 56 ] = 150 : 30
15 : [ 74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 - 56 ] = 5
74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 - 56 = 15 : 5
74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 - 56 = 3
74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 = 3 + 56
74 - ( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 = 59
( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 = 74 - 59
( 1 263 - 81 : a : 3 ) : 84 = 15
1 263 - 81 : a : 3 = 15 × 84
1 263 - 81 : a : 3 = 1 260
81 : a : 3 = 1 263 - 1 260
81 : a : 3 = 3
81 : a = 3 × 3
81 : a = 9
a = 81 : 9
a = 9
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.