Răspuns :
a)aplicam proprietatea fundamentala a proportiei:
(x-1)×3=(2x+10)×1=>(inmulțim termenii din paranteza) 3x-3=2x+10=>3x-3
2x+10(adunam termenii)=>5x=13(împărțim cu coeficientul din fata lui x)=>x=13:5=2,6.
Urmezi exact aceeași pasiune și la punctul Bună. Sper ca te-am ajutat
Răspuns:
a) x = 13 ; b) x = 3
Explicație pas cu pas:
Produsul mezilor = produsul extremilor.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.