Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a) (2a²-3a+1)-(7a²-5a)
= 2a²-3a+1-7a²+5a (desfiintezi paranteza)
=-5a²+2a+1
b)3×(4x³-x)
=3x×4x³-3x×x
=12x³-3x
c) (a-5)×(a-3)
=a×a-3a-5a-5×(-3)
=a²-8a+15
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) -5a²+2a+1
b) 12x^4-3x³
c) a²-8a+15
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.