Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E = (√5 - √3) + (√4 - √3) + (√5 + √4) + 2√5 - 4
= √5 - √3 + √4 - √3 + √5 + √4 + 2√5 - 4
= 4√5 - 2√3 + 2√4 - 4 = 4√5 - 2√3 + 2*2 - 4 = 4√5 - 2√3
1/E = 1/(4√5 - 2√3) = (4√5 + 2√3)/(4√5 - 2√3)(4√5 + 2√3) =
= (4√5 + 2√3)/(80 - 12) = (4√5 + 2√3)/68 = √5/17 + √3/34
Răspuns:
cam uratele..probabil e ceva gresit in text, un + care ar trebui - , pt ca mai multi termeni irationali sa se reduca
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.