Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4ax - 2a^2 = 2a(2x - a)
_________
x^3 - 4x = x(x^2 - 4) = x(x - 2)(x + 2)
_________
x^3 - x^2 - x + 1 = x^2(x - 1) - (x - 1) = (x - 1)(x^2 - 1) = (x - 1)(x - 1)(x + 1) =
(x + 1)(x - 1)^2
__________
1 - a^2 + 2ab - b^2 = 1 - (a^2 - 2ab + b^2) = 1 - (a - b)^2 =
(1 - a + b)(1 + a - b)
__________
x^2 - x - 6 = x^2 - 3x + 2x - 6 = x(x - 3) + 2(x - 3) = (x - 3)(x + 2)
Răspuns:
1) =2a(2x-a)
2)=x(x-2)(x+2)
3)=(x-1) la puterea a doua •(x-1)
4)=(1-a+b)(1+a-b)
5)=(x-3)(x+2)
Explicație pas cu pas:
Pentru a descompune in factori verificăm
-dacă avem factor comun,
- dacă putem aplica formulele de calcul prescurtat
- dacă putem grupa termenii pentru a obține factor comun sau formule
Rezolvarea este in imagine.
Sper sa îți fie utila.
Multă bafta!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.