Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4˄(x˄2+1) = 32˄x
2˄(2*x˄2+2) = 2˄(5*x)
rezulta 2*x˄2+2=5*x
(2*x-1)*(x-2)=0
x1=1/2 x2=2
4^(x²+1)=32^x
(2²)^(x²+1)=(2⁵)^x
2^(2x²+2) = 2^5x
2x² + 2 = 5x
2x² - 5x + 2 = 0
2x² - x - 4x + 2 = 0
x(2x - 1) - 2(2x - 1) = 0
(x - 2)(2x - 1) = 0
x - 2 = 0 => x₁ = 2
2x - 1 = 0 =>2x = 1 => x₂ = 1/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.