Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:...............................
[tex](5\frac{3}{8}-1\frac{1}{3}):(7\frac{7}{12}-2\frac{1}{4})=\\ \\=(\frac{5*8+3}{8}-\frac{1*3+1}{3}):(\frac{7*12+7}{12}-\frac{2*4+1}{4})\\ \\=(\frac{43}{8}-\frac{4}{3}):(\frac{91}{12}-\frac{9}{4})\\ \\=(\frac{129-32}{24}):(\frac{91-27}{12})\\ \\=\frac{97}{24}*\frac{12}{64}\\ \\= \frac{97}{128}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.