Răspuns :
Ec Tg: y-f(x₀)= f`(x)(x-x₀)
Dar x₀ = -1 => ec tg: y-f(-1) = f`(-1)(x+1)
f(-1) = (-1)²-2*(-1) = 1+2 = 3
f`(x) = (x²-2x)` = 2x-2
f`(-1) = 2*(-1)-2 = -2-2 = -4
ec tg: y-3 = -4(x+1)
y-3 = -4x-4
y = -4x-1
-4x-1-y = 0 /*(-1)
4x+y+1 = 0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:........................................
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.