Răspuns :
Explicație pas cu pas:
avem doua necunoscut le notam ca x si y
deci x + y = 3/4 si x*y = 1/8
din x + y = 3/4, deducem ca x = 3/4 -y
inlocuim in produs
(3/4 -y)y=1/8
3y/4 - y²= 1/8
-y² +(3/4)*y - 1/8= 0 - ecuatie de gradul 2
Δ = 9/16 - 1/2 = (9-8)/16=1/16
y1 = (-3/4 + 1/4)/(-2) = 1/4
y2 = (-3/4 - 1/4)/(-2)= 1/2, se mai poate scrie ca 2/4
deci x1 =3/4 +y1 = 3/4 + 1/4= 1
x2 = 3/4 + y2 = 3/4 + 2/4 =5/4
S={(1;1/4),(5/4;1/2)}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.