Răspuns :
Răspuns:
Surditatea
Surzenia este lipsa totală sau parțială a auzului. De multe ori este vorba de un defect din naștere, o consecință a unei boli sau a unui accident. Oamenii surzi nu percep o gamă mai mică sau mai mare din frecvențele pe care le percep oamenii sănătoși.Există diferite tipuri de aparate speciale care pot măsura senzitivitatea auditivă. De asemenea există aparate minuscule, plasate în ureche, care amplifică sunetele pentru o compensare a surzeniei parțiale.
Copiii surzi din naștere pot fi totuși ajutați să învețe să vorbească - de către personal și medici specializați în logopedie.
Cel mai mic nivel al auzului pe care oamenii obișnuiți îl pot percepe este numit „prag de audibilitate”. La oamenii cu probleme de auz acesta se află la un nivel mai ridicat sau nu există deloc, în cazul surzeniei totale.
Otita
Poate fi externă, dacă afectează conductul auditiv, sau medie, dacă infecția se localizează în zona timpanului.Otita este o inflamație a urechii, însoțită de dureri puternice la nivelul urechii și, uneori, la nivelul capului sau frunții. Un sindrom al otitei este inflamația urechii medii, care are loc în urma infectării cu microorganisme patogene.
Clasificare
Se disting, în funcție de localizare:
otită externă sau otita externă difuză, care reprezintă inflamația conductului auditiv extern. se manifestă prin mâncărime în conductul auditiv extern, o senzație de tensiune și căldură la nivelul conductului;
otită medie, inflamația urechii medii; apare frecvent la copii mici din cauza particuaritățior anatomice ( trompa lui Eustachio este largă, orizontală și scurtă), poziției orizontale a copilului și imunodificiența fiziologică.
otită medie acută, de regulă de origine virală sau bacteriană, care este însoțită de durere și febră;
otită medie cronică,
otită mediecronic supurata(supurata cronic )
forma benigna sau mezotimpanită asociată cu perforația timpanului (mezoepitimpanală), otoree cronică, hipoacuzie de transmisie, distrucții osiculare fără osteoliză;
forma malignă: epitimpanita sau epimezotimpanita - prezintă perforația timpanului (epitimpanita), otoree purulentă, polip, colesteatom, distrucții osiculare cu osteoliză;
otită internă labirintită - prezintă inflamația labirintului. Infecția ajunge în labirint prin intermediul ferestrelor ovală sau rotundă.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.