Răspuns :
Răspuns:
Deci daca a+a+b=955
si a+b=556 trebuie sa inlocuiesti "a+b" in ecuatia de mai sus.
Si daca a+b e 556 o sa fie asa: a+556=955
Apoi scazi 556 din 955 si afli a.
Deci a=955-556 ; a=399.
Acum ca ai aflat a stii sa afli si b. Tot asa inlocuiesti in ecuatie: 399+399+b=955
798+b=955; b=955-798 ; b=157.
SPER CAI INTELES !!!!!!!!!!!!!!!!!
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
a=399
b=157
Explicație pas cu pas:
stiind ca a+a+b=955 iar a+b=556 vom inlocui a+b din prima ecuatie
Astfel a+556=955 => a= 955-556=399; apoi il inlocuim pe a din ecuatia a+b=556 si il putem afla pe b. Astfel 399+b=556; b=556-399;b=157
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.