Răspuns :
Răspuns:
(x-5)² - (x+5)² = -20x
Explicație pas cu pas:
(x-5)² - (x+5)² = ?
Folosim formula a²-b² = (a-b)·(a+b)
a = x-5 ; b = x+5 =>
(x-5)² - (x+5)² = (x-5-x-5)·(x-5+x+5) =
= (-10)·(2x) = -20x
Explicație pas cu pas:
(x-5)^2-(x+5)^2
(x^2-2x*5+5^2)-(x^2+2x*5+5^2)
x^2-10x+25-x^2-10x-25
-10x-10x=-20x
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.