Răspuns :
Răspuns:
Gen liric...totalitatea operelor in care autorul își exprimă ideile,sentimentele,gândurile in mod indirect prin intermediul personajelor
Relațiile semantice-relațiile dintre propoziții(ex:propoziție principală..recenta lui P2(S.B Sau P.R)
Construcția incidenta-o comunicare suplimentară in interiorul unei comunicări de baza(ex:L-am visat,zise Claudia,Pe Făt-Frumos. zise Claudia-c.i(construcție incidenta ..pt ca este o propoziție in plus)
Raporturi sintactice in prop si fraza
relatie de independență(predicatul trebuie să se acorde cu Sb) ex:Ele este la mine(sb si pred. trebuie să aibă aceeași formă...adică.. Ele sunt la mine)
relatie de coordonare:inseamna același tip de relatie între 2 parti de vorbire de același fel(adică cum de ex eu sunt elev si tu esti elev..profesorul de bio si alt profesor de bio ...dar nu între profesor-elev pt ca atunci devine relație de subordonare...adică alt ex șef de firma și angajat/muncitor...muncitorul depinde de șeful de firma ca sa primească salariul)
Juxtapunere, parataxa sunt aceleasi cu alaturarea..adică de ex câine-lup(format din 2 subst.);așadar,...atunci când se alătură 2 cuvinte diferite si creeaza un alt cuvant,
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.