Răspuns :
4x² - 4x + 1 =
= (2x - 1)²
-x² + 7x - 12 =
= - x² + 4x + 3x - 12
= -x(x - 4) + 3(x - 4)
= (3 - x)(x - 4)
x² + 12x + 20 =
= x² + 10x + 2x + 20
= x(x + 10) + 2(x + 10)
= (x + 2)(x + 10)
- 3x² + 5x - 2 =
= - 3x² + 3x + 2x - 2
= - 3x(x - 1) + 2(x - 1)
= (2 - 3x)(x - 1)
Răspuns:
a)
[tex]4x^{2} - 4x + 1 = (2x) ^{2} - 2 \times 2x \times 1 + 1 ^{2} = (2x - 1)^{2} [/tex]
Sper ca te-am ajutat!!! =)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.