👤

Aduceţi expresia la o formă mai simplă şi aflaţi valoarea ei pentru a=3√2:

(a-9)^2-(8+2a)=


Răspuns :

(a - 9)^2 - (8 + 2a) =

= a^2 - 18a + 81 - 8 - 2a=

= a^2 - 20a + 73

Pentru a = 3 radical 2:

(3 radical 2)^2 - 20 × 3 radical 2 + 73 = 18 - 60 radical 2 + 73 =

= 91 - 60 radical 2

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari