Răspuns :
[(2x + 1) × 10 - 6x] × 3 + 2[7x + 4(4 - x)] = 2x + 138
(20x + 10 - 6x) × 3 + 2(7x + 16 - 4x) = 2x + 138
(14x + 10) × 3 + 2(3x + 16) = 2x + 138
42x + 30 + 6x + 32 = 2x + 138
48x + 62 = 2x + 138
48x - 2x = 138 - 62
46x = 76
x = 76/46 = 38/23
Aceasta este rezolvarea pentru problema cu datele asa cu le-ai scris. Întrucât rezultatul nu este un numar rotund, inseamna ca ai trecut gresit vreo cifra sau vreun semn. Te rog, verifica, de exemplu daca in loc de 138 este 108, rezultatul ar fi rotund, adica 46x = 108-62 = 46, de unde rezulta x = 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.