Răspuns :
Explicație pas cu pas:
2x²-5x-12=0
a=2
b=-5
c=-12
/\=b²-4ac=>/\=25+96=>/\=121
x1=(-b+V/\)/2a=>x1=(5+11)/4=16/4=4
x2=(-b-V/\)/2a=(5-11)/4=-6/4=-3/2
O sa iti fac si fara delta
2x²-5x-12=0=>
2x²+3x-8x-12=0=>
x(2x+3)-4(2x+3)=0=>
(2x+3)(x-4)=0=>
2x+3=0=>x1=-3/2
sau
x-4=0=>x2=4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2x² - 5 x - 12 = 0
Δ = b² - 4ac = ( - 5)² - 4 × 2 × ( - 12) = 25 + 96 = 121
x = ( - b ±√Δ)/(2×a) ⇒ x = ( 5 ±√121)/4
⇔x₁ = (5+11)/4 ⇒ x₁ = 16/4 ⇒ x₁ = 4
x₂ = ( 5 - 11)/4 ⇒ x₂ = -3/2 = - 1,5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.