Răspuns :
Răspuns:
(a+b)^2=a^2+2ab+b^2
(a-b)^2=a^2-2ab+b^2
a^2-b^2=(a+b)(a-b)
Explicație pas cu pas:
(2+√2)² - (2√2-3)² = (2+√2+2√2-3)(2+√2-2√2+3)=(3√2-1)(5-√2)=15√2-6-5+√2=16√2-11
Am folosit ultima relatie
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.