Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
m.a. = (a + b) : 2
m.a. = (1 + √2 + √2 - 1) : 2 = 2√2 : 2 = √2
m.g. = √(a × b)
m.g. = √[(1 + √2) × (√2 - 1)] =
√[(√2 + 1)(√2 - 1) = ( vom folosi formula (a + b)(a - b) = a² - b²)
√[(√2)² - 1²] =
√(2 - 1) =
√1 =
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
ma=(√2+1+√2-1)/2=2√2/2=√2 mg=√(√2+1)(√2-1)=√(2-1)=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.