Răspuns :
pai x^2+5x+6=x^2+2x+3x+6=x(x+2)+3(x+2)=(x+3)(x+2)
x^2-9=(x+3)(x-3)
deci x^2+5x+6 supra x^2-9= (x+3)(x+2) supra (x+3)(x-3) = x+2 supra x-3
(x+2)/(x-3)+(4x-5)/(x-3)=(x+2-4x+5)/(x-3)=(x-4x+7)/(x-3)
dar, raportul fiind = 1 rezulta ca numitorul si numaratorul sung egale
de aici rezulta ca 7-3x=x-3 rezulta ca
x=10-3x rezulta ca 10 = 4x rezulta ca x = 2,5 sau x=-2,5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.