Răspuns :
Explicație pas cu pas:
S=1+3+3²+...+3⁸=>
3S=3+3²+3³+...+3⁸+3⁹=>
3S-S=3⁹-1=>2S=3⁹-1=>S=(3⁹-1)/2
2S<3⁹ => 2*(3⁹-1)/2<3⁹ => 3⁹-1<3⁹ (Adevarat)
Răspuns:
2(1+3+3^2+...+3^8)<3^9
S=1+3+3^2+...+3^8|*3
3S=3+3^2+3^3+...+3^9
________________________
3S-S= 3+3^2+3^3+...+3^9-1-3-3^2-...-3^8
2S= 3^9-1
S= (3^9-1)/2
2*(3^9-1)/2= 3^9-1<3^9
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.