Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Notam y=2^x
y(y+1)=6 =>y²+y-6=0 => y²+3y-2y-6=0 =>
y(y+3)-2(y+3)=0=>(y+3)(y-2)=0=>
y=-3 =>2^x=-3 (fals pt ca 2^x este pozitiv)
y=2=>2^x=2=>x=1 (solutie)
=>S€{1}
2^x(2^x+1) = 6
T × ( T + 1 ) = 6
T = -3
T = 2
2^x = -3
2^x = 2
x € R
x = 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.