Răspuns :
(2 intregi 1/2)^2=(5/2)^2=25/4
(1 1/3)^2=(4/3)^2=16/9
√[25/4-2×4/3+16/9]=
√[25/4-8/3+16/9] amplificãm pe 25/4 cu 9, pe 8/3 cu 12 si pe 16/9 cu 4
√(225-96+64)/36= √(193/36)=√193/6
Smecheria este sa te prinzi ca sub radical ai de fapt
[tex] (2\frac{1}{2} - 1\frac{1}{3})^2 [/tex]
Si atunci rezultatul este [tex] 2\frac{1}{2} - 1\frac{1}{3} = \frac{5}{2}-\frac{4}{3} = \frac{15}{6}-\frac{8}{6}=\frac{7}{6}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.