Răspuns :
Explicație pas cu pas:
³V(x-2)=1=>x-2=1^3=>x-2=1=>x=3
V(2x-3)+x=3 => V(2x-3)=3-x=>2x-3=(3-x)^2=>
2x-3=9-6x+x²=>x²-6x+9-2x+3=0 => x²-8x+12=0 =>
x²-6x-2x+12=0=>x(x-6)-2(x-6)=0=>(x-6)(x-2)=0=>
x1=2 sau x2=6
Pentru x2 ecuatia este falsa => x1 solutie
∛(x - 2) = 1
ridicam la cub
x - 2 = 1
x = 1 + 2
x = 3
√(2x - 3) + x = 3
√(2x - 3) = 3 - x
ridicam la patrat
2x - 3 = (3 - x)²
2x - 3 = 9 - 6x + x²
0 = 9 - 6x + x² - 2x + 3
x² - 8x + 12 = 0
x² - 6x - 2x + 12 = 0
x(x - 2) - 6(x - 2) = 0
(x - 6)(x - 2) = 0
x - 6 = 0 => x₁ = 6
x - 2 = 0 => x₂ = 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.