Răspuns :
Răspuns:
Pui conditia ca termenii omologi sa fie egali
In cazul de fata
x²-4x=3
2y+3=y²
prima relatie devine
x²-4x-3=0
Δ=4²+12=16+12=28
x1=(4-√16)/2=(4-2√7)/2=(2-√7)
x2=(4+2√7)/2=(2+√7)
a 2-a ecuatie devine
y²-2y-3=0
y1= -1
y2=3
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.