Răspuns :
Răspuns:
a+b=14
(a+b):(a-b)=3rest2=>a+b=3(a-b)+2
14-2=3(a-b)
12:3=a-b
a-b=4
a+b+a-b=14+4
2a=18=>a=18:2=>a=9
b=14-9=>b=5
a + b = 14
(a + b)/(a - b) = 3 rest 2
=> a + b = 3(a - b) + 2
inlocuim
3(a - b) = 14 - 2
3(a - b) = 12
a - b = 4
adunam la relatie a + b
a - b + a + b = 4 + 14
2a = 18
a = 9
b = 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.