Răspuns :
a) (1/3 x-1/2)(1/3 x+1/2)=(x/3-1/2)(x/3 +1/2)= (x/3)² - (1/2)²=x²/9 - 1/4
c) (7x/5 + 3y/4)(7x/5 -3y/4= (7x/5)²-(3y/4)²= 49x²/25-9y²/16
e) (3√2x + 1/7)(3√2x - 1/7)= (3√2x)² - (1/7)²=18x² - 1/49
Răspuns:
(1\3x)^2-(1\2)^2= 1\9x^2-1\4
49\25x^2-9\16y^2
9√4x^2-1\49=9*2x^2-1\49=18x^2-1\49
Explicație pas cu pas:
Se aplica formula de calcul prescurtat (a+b) (a-b) =a2-b2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.