Răspuns :
Răspuns:
a)(2+3^2)*5=(2+9)·5=11·5=55
b)(6+3^2)*(5^2-15)=(6+9)·(25-15)=15·10=150
c)(13^2-19):(4^2-6)=(169-19):(16-6)=150:10=15
d)7^3*(3^2-2^3-1)=343·(9-8-1)=343·0=0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) ( 2 + 3² ) x 5 = ( 2 + 9 ) x 5 = 11 x 5 = 55
b) ( 6 + 3² ) x ( 5² - 15 ) = ( 6 + 9 ) x ( 25 - 15 ) = 15 x 10 = 150
c) ( 13² - 19 ) : ( 4² - 6) = ( 169 - 19 ) : ( 16 - 6 ) = 150 : 10 = 15
d) 7³ x ( 3² - 2³ - 1) = 7³ x ( 9 - 8 - 1 ) = 7³ x 0 = 0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.