Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(2x+3)/(x²-1)+(3x+2)/(x²-1)=(5x+5)/(x+1)(x-1)=5(x+1)/(x+1)(x-1)=5/(x-1)
Explicație pas cu pas:
( 2x + 3 ) / ( x² - 1 ) + ( 3x + 2 ) / ( x² - 1 ) =
= ( 2x + 3 + 3x + 2 ) / ( x² - 1 )
↑ [ formula a² - b² = ( a - b )( a + b ) ]
factor comun 5
↓
= ( 5x + 5 ) / ( x - 1 )( x + 1 )
= 5( x + 1 ) / ( x - 1 )( x + 1 )
simplificăm / reducem termenii asemenea : x + 1 de la numitor cu x + 1 de la numărător
= 5 / x - 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.