Răspuns :
Răspuns:
Podişul Moldovei este cel mai întins podiş din Romania şi prezintă altitudini diferite.Este alcătuit dintr-o alternantă de culmi şi depresiuni.
Se subîmparte la rândul sau în :
Podişul Sucevei – cu înaltimi de 500-600 m şi portiuni mai joase intre ele: Dep. Rădăuţi şi Valea Siretului. La nord este mărginit de frontiera cu Ucraina, la sudPodisul Barladului, la est, CâmpiaMoldovei și respectiv la vest Carpații Orientali și Subcarpații Moldovei. Este format din: Podișul Dragomirnei, Dealul Mare, Podișul Sucevei și Podișul Fălticenilor și Depresiunea Rădăuți. Podișul Sucevei este irigat în totalitate de râul Siret împreună cu afluenții lui
Câmpia Moldovei (Jijiei) – cu dealuri de cca 200 m , cu râuri ale caror ape scad mult in timpul verii, de unde multimea iazurilor construite de om.
Podişul Bârladului, situat la sud de Iaşi, cu altitudini ce scad de la 500 m (în nord) la 200 m (în sud) şi se împarte în: Pod. Central Moldovenesc (în nord), Colinele Tutovei (la vest), Dl. Fălciului, Pod. Covurlui şi Dep. Elanului (la est).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.