Răspuns :
Răspuns:
0
Explicație pas cu pas:
4^103 *(4-1)-3*(2²)^103=3*4^103-3*4^103=0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4¹⁰⁴- 4¹⁰³ - 3 x 2²⁰⁶ = 0
= ( 2²)¹⁰⁴ - (2²)¹⁰³ - 3 x 2²⁰⁶ =
= 2²ˣ¹⁰⁴ - 2²ˣ¹⁰³ - 3 x 2²⁰⁶ =
= 2²⁰⁸ - 2²⁰⁶ - 3 x 2²⁰⁶ =
= 2²⁰⁶ x 2² - 2²⁰⁶ x 1 - 3 x 2²⁰⁶ =
= 2²⁰⁶ x ( 2² - 1 - 3 ) =
=> am dat factor comun pe 2²⁰⁶
= 2²⁰⁶ x ( 4 - 4) =
= 2²⁰⁶ x 0 =
= 0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.