👤

Ex. 2 Să se calculeze:
a) 2 radical din 3 × (4 radical din 3 - radical din 6) - radical din 18 =

b) (2 radical din 2 - radical din 3) × [2 supra radical din 3 + (radical din 2) la puterea -1] =

c) (2 supra 5 radical din 3 - 1 supra radical din 12 - 3 supra 2 radical din 3) : 1 supra radical din 75 = ​


Răspuns :

a) 2✔3•(4✔3-✔6)-✔18=
= 8•3-2✔18-3✔2=
= 24-6✔2-3✔2=
= 24-3✔2
In caz ca nu intelegi ceva:
✔= radical
•= ori
Pe c) nu il stiu srry dar la b) ma mai gandesc
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari