Răspuns :
Răspuns:
a)-67
b)-210
Explicație pas cu pas:
a)-18+15-64=-67
b)(-5)×42=-210
Răspuns: .
Explicație pas cu pas:
a) 6× (-3) + 15-8²=-67
1)6×(-3) = -18
2)15-8² = 15-8×8 = 15-64 = -49
3) -18+(-49) = -18-49 = -67
b) (-5)×[6–2:(-18)]
1) 2:(-18) = -2/18 = -1/9
2) 6-(-1/9) = (54+1)/9 = 55/9
3) -5× 55/9 = - (5×55)/9 = -[tex]\frac{275}\frac{9}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.