Răspuns :
Răspuns:
[tex] {x}^{2} - {3}^{2} - ( {x}^{2} + 4x + 4) = [/tex]
[tex] = {x}^{2} - 9 - {x}^{2} - 4x - 4 = [/tex]
Și cum x^2 cu - x^2 se reduc deoarece sunt termeni asemenea avem:
[tex] = - 4x - 13[/tex]
Cerinta :
( x + 3 ) ( x - 3 ) - ( x + 2 ) ²
x = ?
Teorie :
( a + b ) ( a - b ) = a² - b²
( a + b ) ² = a² + b² + 2ab
Rezolvare :
( x + 3 ) ( x - 3 ) = x² - 3² = x² - 9
( x + 2 )² = x² + 4 + 4x
x² - 9 - ( x² + 4 + 4x ) = x² - 9 - x² - 4 - 4x = -13 - 4x
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.