Răspuns :
Răspuns: (k-1)^3-1= (k-1-3)*[(k-1)^2+1*(k-1)+1^2]
Explicație pas cu pas:
[tex]a^3-b^3 = (a-b)(a^2+ab+b^2)\\ \\ \\ (k-1)^3-1 =\\ =(k-1-1)\Big[(k-1)^2+(k-1)\cdot 1+1^2\Big]\\ = (k-2)(k^2-k+1)[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.