Răspuns :
30.
a) 5 | (2a+3b)
⇔ 2a+3b = M₅⏐+(5a+5b)
⇔ 2a+3b + 5a+5b = M₅ + 5a+5b
⇔ 7a+8b = M₅ + 5(a+b)
⇔ 7a+8b = M₅ + M₅
⇔ 7a+8b = M₅
⇔ 5 | (7a + 8b) ✓
b) 10 | (3a+b)
⇔ 3a+b = M₁₀⏐·(-1)
⇔ -3a-b = M₁₀⏐+10a+10b
⇔ -3a-b + 10a+10b = M₁₀ + 10a+10b
⇔ 7a+9b = M₁₀ + 10(a+b)
⇔ 7a+9b = M₁₀ + M₁₀
⇔ 7a+9b = M₁₀
⇔ 10 | (7a + 9b) ✓
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.