Răspuns :
Diferenta dintre termenii consecutivi au unei progresii aritmetice este intotdeauna egală, si anume egală cu rația progresiei.
Atunci:
x^2 + 1 - (x + 4) = 2x + 7 - (x^2 + 1)
x^2 + 1 - x - 4 = 2x + 7 - x^2 - 1
2x^2 - 3x - 9 = 0
Delta = b^2 - 4ac = 9 + 4×2×9 = 81
x1 = (-b + radical delta)/2a = (3 + 9)/4 = 3
x2 = (-b - radical delta)/2a = (3 - 9)/4 = -3/2
Cele două soluții sunt x = 3 si x = -3/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.