Răspuns :
Răspuns:
[tex]( {2}^{ {8}^{2} } \div {2}^{ {2}^{4} } \times (8 - ( {3}^{2} - 1) + 10 \div 5) - {3}^{0} ) = [/tex]
[tex]( {2}^{ {8}^{2} } \div {2}^{ {2}^{4} } \times (8 - (9 - 1) + 10 \div 5) - {3}^{0}) = [/tex]
[tex]( {2}^{ {8}^{2} } \div {2}^{ {2}^{4} } \times (8 - 8 + 2) - 1) = [/tex]
[tex] {2}^{ {8}^{2} } \div {2}^{ {2}^{4} } \times 2 - 1 = [/tex]
Scriem pe
[tex] {2}^{ {8}^{2} } \div {2}^{ {2}^{4} } [/tex]
Ca pe o fracție, deci :
[tex] \frac{ {2}^{ {8}^{2} } }{ {2}^{ {2}^{4} } } \times 2 - 1 = [/tex]
Îl rescrie pe
[tex] {2}^{ {8}^{2} } [/tex]
Ca
[tex] {2}^{8} \times {2}^{8} [/tex]
Deci vom avea :
[tex] \frac{ {2}^{8} \times {2}^{8} }{ {2}^{8} } \times 2 - 1 = [/tex]
Simplificam și ne rămâne :
[tex] {2}^{8} \times 2 - 1 = [/tex]
[tex]256 \times 2 - 1 = [/tex]
[tex]512 - 1 = [/tex]
[tex]511[/tex]
Sper ca te am ajutat :)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.