Răspuns :
Explicație pas cu pas:
S=3+6+9+....+63=>
S=3(1+2+3+....+21)=>S=3*21*22/2=>S=3*11*21=>
S=33*21 => 33|S
S = 3 + 6 + .. +63
= 3·(1 + 2 + .. + 21)
= 3×21×22 : 2
= 3×21×11
= 21×33 ⋮ 33
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.