Răspuns :
Răspuns:
a. x = 5700
b. x=1850
Explicație pas cu pas:
a.
[tex](100 - x \div 76) \times 35 + 1 = 876 \\(100 - x \div 76) \times 35 = 876 - 1 \\ (100 - x \div 76) \times 35 = 875 \\ 100 - x \div 76 = 875 \div 35 \\ 100 - x \div 76 = 25 \\ x \div 76 = 100 - 25 \\ [/tex]
[tex]x \div 76 = 75 \\ x = 75 \times 76 \\ x = 5700[/tex]
b.
[tex]((100 + x) \div 75 - 1) \times 35 = 875 \\ (100 + x) \div 75 - 1 = 875 \div 35 \\ (100 + x) \div 75 - 1= 25 \\ (100 + x) \div 75 = 25 + 1 \\ (100 + x) \div 75 = 26 \\ [/tex]
[tex]100 + x = 26 \times 75 \\ 100 + x = 1950 \\ x = 1950 - 100 \\ x = 1850[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.