Răspuns :
Răspuns:
1)1√2-5√2+2√2=-4√2+2√2=-2√2
2)3√8+√2=6√2+√2=7√2
3)(√2-2√3)(√6-1)=√2•√6+√2•(-1)=√12+(-√2)
=(2√3•√6+2√3•(-1)=√12•√6+(-√12)
=√12•√6-√12
=√72-√12=√60=2√15
4)2√3-4√3+√3
=-2√3+√3=-√3
5)2√12-√3
=4√3-√3
=3√3
Explicație pas cu pas:
3√8=3√4•2=3√2^2•2=6√2
2√3=✓2^2•3=√12
2√12=2√4•3=2√2^2•3=4√3
2✓2^2•3=4√3(pentru că radicalul cu ridicarea la putere la exponentul 2 se elimina unul pe altul,astfel rămâne 2•2•2√3=4√3
1)
√2 - 5√2 + 2√2 =
= √2(1 - 5 + 2)
= - 2√2
2)
3√8 + √2 =
3√2³ + √2
= 6√2 + √2
= 7√2
3)
(√2 - 2√3)×(√6 - 1) =
= √2·√6 - 2√3·√6 - √2 + 2√3
= √2²·3 - 2√2·3² - √2 + 2√3
= 2√3 - 6√2 - √2 + 2√3
= 4√3 - 7√2
4)
2√3 - 4√3 + √3 =
= √3(2 - 4 + 3)
= √3
5)
2√12 - √3 =
= 2√2²·3 - √3
= 4√3 - √3
= 3√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.