Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a) 2^2+ 2^2 +2^3 +2^4= 2^2(2^0 +2^0 +2^1 +2^2)=4(1+1+2+4)=4×8=32
b) 5(3^2 ×3^4)^2÷9^6= 5(3^2+4)^2÷(3^2)^6= 5×(3^6)^2÷ 3^12= 5×3^12 ÷3^12= 5×3^12-12= 5×3^0= 5×1= 5
c) 81^4 ÷27^5 ÷3^1 ÷3^0= (3^4)^4 ÷(3^3)^5 ÷3^1 ÷3^0=3^16 ÷3^15 ÷3^1 ÷3^0=3^16-15 ÷3^1 ÷3^0 =3^1 ÷3^1 ÷3^0= 3^1-1 ÷3^0=3^0 ÷3^0=1÷1=1
d) (7^5 ×8^3)÷(2^9×7^10); aici cred că prima oară era 7^10 în prima paranteză, iar în cealaltă 7^5. Doar așa pot rezolva acest subpunct.
Sper că te-am ajutat cu ce am putut!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.