Răspuns :
(8^5)^40 = 2^(30-x)
[(2^3)^5]^40 = 2^(30-x)
(2^15)^40 = 2^(30-x)
2^600 = 2^(30-x)
600 = 30 - x
-x = 600 - 30 = 570
x = -570
(8⁵)⁴⁰ = (2³⁰⁻ˣ
(2³)⁵⁾⁴⁰ = (2³⁰⁻ˣ
(2¹⁵)⁴⁰ = 2³⁰⁻ˣ
2⁶⁰⁰ = 2³⁰⁻ˣ
600 = 30 - x
x = 30 - 600
x = - 570
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.