Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
7ˣ⁺³ - 7ˣ⁺² - 7ˣ⁺¹ = 41 x 7²ˣ
7ˣ x 7³ - 7ˣ x 7² - 7ˣ x 7 = 41 x 7²ˣ
7ˣ x 7 x ( 7² - 7 - 1 ) = 41 x 7²ˣ
7ˣ⁺¹ x ( 49 - 7 - 1 ) = 41 x 7²ˣ
7⁽ˣ⁺¹⁾ x 41 = 41 x 7²ˣ l : 41
7²ˣ = 7⁽ˣ⁺¹⁾ => 2 x = x + 1 => 2 x - x = 1 => x = 1
_______________________________________________
3ˣ⁺³ x 4ˣ⁺¹ - 5 x 3ˣ x 4ˣ = 1 236
3ˣx 3³ x 4ˣ x 4¹ - 5 x ( 3 x 4)ˣ = 1 236
( 3 x 4)ˣ x ( 3³ x 4¹ - 5 ) = 1 236
12ˣ x ( 27 x 4 - 5 ) = 1 236
12ˣ x 103 = 1 236
12ˣ = 1 236 : 103
12ˣ = 12 => x = 1
Răspuns:
7^{x+3} -7^{x+2} -7^{x+1} =41*7^{2*x}
7ˣ·7³-7ˣ·7²-7ˣ·7=41·7²ˣ
7ˣ·7·(7²-7-1)=41·7²ˣ
7ˣ⁺¹·(49-7-1)=41·7²ˣ
7ˣ⁺¹·41=41·7²ˣ
7ˣ⁺¹=41:41·7²ˣ
7²ˣ=7ˣ⁺¹
2x=x+1
2x-x=1
x=1
3^{x+3}*4^{x+1} -5*3^{x} *4^{x} =1236
3ˣ·3³·4ˣ·4¹-5·(3·4)ˣ=1236
(3·4)ˣ·(3³·4¹-5)=1236
12ˣ·(27·4-5)=1236
12ˣ·103=1236
12ˣ=1236:103
12ˣ=12¹
x=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.