Răspuns :
Răspuns:
d)36:4+6×13 e) 2×(12-3)
=9+78 =2×9
=87 =18
f)2×[2+3×(24-16)]
=2×(2+3×8)
=2×(2+24)
=2×26
=52
Explicație pas cu pas:
d) 36:(2*2)+6*13=
36:4+78=
9+78=
87
e)2*(12-12:4)=
2*(12-3)=
2*9=
18
f)2*[2+3*(24-256:16)]=
2*[2+3*(24-16)]=
2*(2+3*8)=
2*(2+24)=
2*26=
52
g)(6-2)^5:(8-6)^3*(2017-15)^0-1^2017=
4^5:2^3*2002^0-1=
1024:8*1-1=
128*1-1=
128-1=
127
h)3*(5+5^3:5^2-4^3:4^2)+7*3^0=
=3*(5+125:25-64:16)+7*1=
=3*(5+5-4)+7=
=3*6+7=
18+7=
=25
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.