👤

Un eseu despre “Viața in tranșee si frontul de acasă”.Urgent plss

Răspuns :

Răspuns:

In perioadele de liniste , cei din transee isi petreceau impul in diferite moduri.Sanitarii si medicii ii ingrijeau pe raniti, in situatia in care  acestia nu necesitau spitalizare.Unii participau la intreceri sportive organizate intre camarazi, in timp ce altii scriau romane sau poezii, de cele mai multe ori  triste ori jucau carti in timp ce consumau bauturi alcoolice.Uneori frecventau micile carciumioare din apropierea transeelor, in care isi petreceau timpul band si povestind.Aproape toti erau cuprinsi de dorul de acasa, scriau celor dragi, insa toate epistolele erau cenzurate asa incat calvarul razboiului sa nu ajunga la cei de acasa.Putini soldati tineau jurnalele in care descriau suferintele zilnice si viat din transee.Publicate dupa razboi, acestea au aratat adevarata realitate a primei conflagratii mondialE.

 Hrana proasta, chiar daca era suficienta, traumele confruntarilor, umezeala, animalele din transee si parazitii datorati lipsei de igiena  produceau numeroase boli psihice si fizice aducand uneori decesul.Prin urmare soldatii doreau uneori sa se imbolnaveasca  ori sa fie raniti pentru a putea , macar pentru o vreme sa paraseasca transeele.

 In lipsa barbatilor  pe ,, frontul de acasa'' au ramas femeile care in anii confruntarilor militare au demonstrat ca pot suplinii  cu succes treburile de care pana atunci se ocupau cei de pe front.Astfel femeile si-au condus propriile gospodarii si afaceri, si-au administrat inteprinderi si societati, au organizat spitale si cantine si i-au inlocuit pe barbati in fabrici si uzine care produceau materiale pentru razboi.Cea mai ampla activitate a fost cea de infirmiere.Pe timpul razboiului femeile au participat fie direct pe campul de lupta   fie in spatele frontului ingrijind ranitii.

 La finalul primului razboi mondial activitatea  lor pe frontul de acasa a dovedit ca ele pot fi egale cu barbatii , accentuand lupta pentru emancipare si pentru obtinerea drepturilor civile pentru femei.

Explicație:

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari