Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(3x + y)/2 = (x - y)/5
5(3x + y) = 2(x - y)
15x + 5y = 2x - 2y
15x - 2x = -5y - 2y
13x = -7y
x/y = -7/13
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( 3 x + y ) / 2 = ( x - y) /5
5(3 x + y ) = 2 ( x - y ) -> produsul mezilor = produsul extremilor
15 x + 5 y = 2 x - 2 y
15 x - 2 x = - 2 y- 5 y
13 x = - 7 y => x/y = - 7/13
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.