Răspuns :
Răspuns:
se aplica formulele radicalilor compusi
primul radical din membrul drept:
=√(46+10)/2]-√[(46-10)/2]=2√7-3√2
al doilea radical=√[(30+6)/2-√[(30-6)/2]=3√2-2√3
ecuația devine:
a√7-b√3=2√7-2√3
singura posibilitate este a=b=2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.